Sneller succes bereiken met jouw coachees

middels een ontwikkelonderzoek

Als (business)coach streef je naar het bereiken van de beste resultaten voor jouw cliënten. Maar merk je dat traditionele strategieën en gesprekken soms te lang duren voordat je echt tot de kern van het probleem komt? Wil je een praktische en directe benadering om snel tot de essentie te komen en jouw cliënten sneller te laten groeien? Het antwoord is hier: ons uitgebreide ontwikkelonderzoek voor coaches!

Als coach vertrouwen jouw cliënten op jou om hen naar succes te leiden. Ze hebben al aanzienlijke investeringen gedaan, en nu willen ze resultaten zien. Maar je bent niet altijd zeker hoe je verder moet, vooral als jouw expertise voornamelijk gericht is op businessstrategieën.

Je weet dat het tijd is voor een doorbraak, een nieuwe aanpak die zowel praktisch als direct is. Een manier om snel en effectief inzicht te krijgen in jouw cliënten, zodat je precies weet waar je aan moet werken. Dit is waar ons Ontwikkelonderzoek voor coaches om de hoek komt kijken. Het is niet alleen een kans om jouw eigen succes als coach te vergroten, maar ook om jouw cliënten op een dieper niveau te ondersteunen en de resultaten te behalen waar ze van dromen.


Voordelen van een ontwikkelonderzoek: 

  • Efficiëntie: Bespaar kostbare tijd door snel en efficiënt tot de kern van de kwestie te komen. Ons ontwikkelonderzoek onthult de diepgewortelde persoonlijkheidskenmerken van jouw cliënten, zodat je precies weet waar je aan moet werken.

  • Directe Actiepunten: Het ontwikkelonderzoek biedt praktische, direct toepasbare inzichten. Zelfs als je meer ervaring hebt in het delen van businessstrategieën dan in het mentaal/emotioneel coachen, kun je nu hands-on opdrachten geven en specifieke actiepunten bedenken om met jouw cliënten aan te werken.

  • Meerwaarde voor Jouw Cliënten: Jouw cliënten betalen geld voor jouw expertise. Met ons ontwikkelonderzoek kun je meerwaarde bieden door hen persoonlijke inzichten te geven die hun succes bevorderen.

  • Kosten- en Tijdsbesparend: Ons onderzoek is kostenefficiënt en tijdbesparend. Je krijgt snel toegang tot diepgaande inzichten, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan langdurige gesprekken.

  • Privacy en Vertrouwelijkheid Gegarandeerd: Wij hechten de hoogste waarde aan de privacy en vertrouwelijkheid van de gegevens van jou en jouw cliënten. Je kunt erop vertrouwen dat de gegevens veilig worden behandeld.

nullMeer weten over het ontwikkel onderzoek?


Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.


info@novendum.nlGesprek inplannen

Over het ontwikkelonderzoek

Met behulp van een ontwikkelonderzoek kunnen we inzicht krijgen in de persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren en (ondernemers)vaardigheden van jouw client. 
Hierbij onderzoeken we niet alleen welke kwaliteiten jouw client al bezit, maar ook het gedrag waarmee die al dan niet tot uiting komen en welke vaardigheden er nog ontwikkeld dienen te worden om professionele groei te realiseren.
De informatie die we middels het onderzoek verkrijgen maakt het tevens mogelijk om te beoordelen of aandachtspunten ontwikkelbaar zijn en wat er nodig is om deze ontwikkeling te stimuleren.Wat kan je verwachten?

Intake

Bij het begin van een ontwikkelonderzoek staat een nauwkeurige intake altijd centraal. Tijdens deze intake bespreken we de reden voor het onderzoek, de vraagstelling en de context waarin het onderzoek zal plaatsvinden. Daarnaast bespreken we eventuele bijzonderheden en specifieke wensen die er zijn voor het uitvoeren van het onderzoek.

Akkoord van kandidaat

Na akkoord, voor het onderzoek en het delen van de resultaten, van jouw client, worden inloggegevens voor een onderzoek per mail opgestuurd.

Online vragenlijst

Jouw client vult een online vragenlijst in van 750 vragen. Dit neemt zo'n 3 - 3,5 uur in beslag. De vragen kunnen vanuit huis worden ingevuld. 

Analyse en rapportage

De uitkomsten van de vragenlijsten worden zorgvuldig geanalyseerd en gerapporteerd. Het resultaat is een concreet, uitgebreid en objectief rapport over iemands gedrag, persoonlijkheid, competenties, valkuilen en ontwikkelpunten.

Terugkoppeling

Jullie worden uitgenodigd voor een mondelinge terugkoppeling. Tijdens dit gesprek worden de resultaten besproken en tips en adviezen gegeven. Aansluitend is er ruimte voor jou als coach om 1-1 vragen te stellen. Naderhand wordt een verslag opgesteld waarin de besproken resultaten en adviezen uitgebreid worden beschreven.

Een waardevolle investering

De investering in een ontwikkelonderzoek bedraagt € 1.200,- excl. BTW.


Daarvoor krijg je:

  • een gedegen persoonlijkheidsonderzoek
  • terugkoppel gesprekken met kandidaat en opdrachtgever
  • een toepasbaar, concreet verslag met heldere adviezen

Betrouwbaarheid en kwaliteit staat bij Novendum hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met een wetenschappelijk onderbouwd diagnostisch instrument, welke zijn effectiviteit en onderscheidenheid al meer dan 30 jaar heeft bewezen. Lees meer over het onderzoek bij de veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen 


Alice van Engelen

Visie Novendum:

Zelfkennis is de fundering voor succes, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wanneer je jezelf goed kent, ben je in staat keuzes te maken die jou geluk brengen. Een gebrek aan zelfkennis kan echter leiden tot problemen, zoals het aannemen van een stressvolle baan die niet bij je past of het onderhouden van relaties die niet aan je verwachtingen voldoen. Het ontbreken van duidelijkheid over je waarden, krachten en prioriteiten kan resulteren in een gebrek aan zelfvertrouwen, uitstelgedrag en het missen van waardevolle kansen.

Bij Novendum staan jouw behoeften en ontwikkeling centraal. Wij bieden concrete vervolgstappen en duidelijke adviezen die jou helpen leiding over jouw leven te pakken en een succesvol leven te leven.


Lees meer over Novendum

Op zoek naar een betrouwbaar en kwalitatief ontwikkelonderzoek?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Veelgestelde vragen door Business coaches

Is het ontwikkelonderzoek van Novendum betrouwbaar?

Novendum maakt gebruik van een ontwikkelonderzoek, welke 35 jaar geleden werd ontwikkeld werd door econoom Hans Blom in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam en Groningen.
Het onderzoek scoort hoog (tussen goed en excellent) op de Cronbach-alpha, wat in de academische wereld de maatstaf is voor de betrouwbaarheid van persoonlijkheidsonderzoeken.

Hoe onderscheid het ontwikkelonderzoek van Novendum zich van andere onderzoeken?

Het onderzoek van Novendum heeft een andere benadering en betere uitkomst dan andere vergelijkbare meetinstrumenten of talentonderzoeken op de markt.
Gangbare instrumenten zoals DISC en MBTI zijn gebaseerd op Carl Gustav Jung's archetypen. Een nadeel van deze basering is dat het geen rekening houdt met de mogelijkheid van verandering in gedrag over de tijd. Het onderzoek van Novendum meet het basisgedrag, de coping-strategieën en het daaropvolgende gedrag van een persoon. De dwarsverbanden tussen de onderzoeksresultaten zorgen voor een compleet en betrouwbaar beeld van de persoon.

Ik werk met Human Design. Welke meerwaarde heeft het ontwikkelonderzoek?

Als jij Human Design in jouw coaching integreert, toont dit jouw streven naar diepgang in begeleiding. Human Design biedt inzicht in hoe een ideaal leven eruit zou kunnen zien, maar de kloof tussen 'moeten' en 'kunnen' is vaak groot. In jouw coaching ontdek je wellicht dat cliënten weliswaar weten wat ze zouden moeten doen, maar het toch niet lukt om daar te komen.

Daarom is ons Ontwikkelonderzoek van Novendum van onschatbare meerwaarde. In plaats van enkel te richten op wat er 'zou moeten' gebeuren, meet Novendum daadwerkelijk het huidige gedrag en de oorsprong ervan. Dit inzicht is cruciaal, want het biedt antwoorden op de vraag waarom bepaalde obstakels bestaan. Met dat inzicht kun je samen met jouw cliënten doelgericht werken aan waar ze willen zijn.

Heb je andere vragen waar je nog geen antwoord op hebt kunnen vinden?

Mail jouw vraag naar info@novendum.nl, wij helpen je graag! Liever met elkaar kennismaken? Of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan