De sleutel tot een bloeiend bedrijf

Ontwikkelonderzoek voor ondernemers

Als ondernemer ben jij de drijvende kracht achter het succes van jouw onderneming. Maar wat als je het gevoel hebt dat je ergens vastloopt, dat je potentieel onbenut blijft, of dat je simpelweg meer uit jezelf en je bedrijf wilt halen? 

Vaak zijn we geneigd externe oplossingen te zoeken, zoals het vergaren van meer kennis, het verbeteren van onze website, het ontwikkelen van nieuwe marketingstrategieën, of zelfs het veranderen van ons aanbod.

Hoewel deze factoren zeker kunnen bijdragen aan het succes van je bedrijf, geloven wij bij Novendum dat de basis voor succes begint bij zelfkennis.


Zelfkennis als Basis voor Succes

Voordat je verder kijkt naar externe verbeteringen, is het van essentieel belang om jezelf als ondernemer beter te begrijpen. Wanneer je jezelf goed kent, kun je keuzes maken die jou geluk brengen en jouw onderneming doen laten groeien.

Wat zijn jouw unieke kwaliteiten? Waar liggen jouw valkuilen? En, nog belangrijker, zie je jezelf objectief, of is het tijd om een frisse blik te werpen?

Bij Novendum bieden we een uniek ontwikkelingsonderzoek waarmee je deze vragen beantwoordt krijgt en nog veel meer. 

We helpen je om jezelf echt te leren kennen, dagen je uit om eerlijk in de spiegel te kijken, en geven je gerichte adviezen om jouw succes te vergroten.

nullMeer weten over het ontwikkel onderzoek?


Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.


info@novendum.nlGesprek inplannen

Bij Novendum begrijpen we als geen ander wat ondernemen inhoudt.

We hebben dé oplossing voor jou als:

  • Je vastberaden bent om obstakels te doorbreken die zich herhaaldelijk voordoen en je groei belemmeren
  • Je weet wat je moet doen, maar de resultaten blijven uit, en je eindelijk vooruitgang wilt boeken
  • Je in je bedrijf een bepaalde mate van stabiliteit en tevredenheid hebt bereikt, maar weet dat er nog veel meer mogelijk is
  • Je vastbesloten bent om je persoonlijke ontwikkeling en ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen
  • Je wilt begrijpen waar je het beste jouw waardevolle tijd en energie kunt inzetten om je ontwikkeling te versnellen
  • Je worstelt met taken zoals sociale media of sales etc. en vastbesloten bent om te begrijpen waarom dit gebeurt en hoe je het kunt omzetten in succes.

Over het ontwikkelonderzoek

Met behulp van een ontwikkelonderzoek kunnen we inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren en (ondernemers)vaardigheden. 
Hierbij onderzoeken we niet alleen welke kwaliteiten jij al bezit, maar ook het gedrag waarmee die al dan niet tot uiting komen en welke vaardigheden er nog ontwikkeld dienen te worden om professionele groei te realiseren.
De informatie die we middels het onderzoek verkrijgen maakt het tevens mogelijk om te beoordelen of aandachtspunten ontwikkelbaar zijn en wat er nodig is om deze ontwikkeling te stimuleren.Wat kan je verwachten?

Intake

Bij het begin van een ontwikkelonderzoek staat een nauwkeurige intake altijd centraal. Tijdens deze intake bespreken we de reden voor het onderzoek en de vraagstelling.. Daarnaast bespreken we eventuele bijzonderheden en specifieke wensen die er zijn voor het uitvoeren van het onderzoek.

Online vragenlijst

Je vult een online vragenlijst in van 750 vragen. Dit neemt zo'n 3 - 3,5 uur in beslag. De vragen kunnen vanuit huis worden ingevuld. 

Analyse en rapportage

De uitkomsten van de vragenlijsten worden zorgvuldig geanalyseerd en gerapporteerd. Het resultaat is een concreet, uitgebreid en objectief rapport over iemands gedrag, persoonlijkheid, competenties, valkuilen en ontwikkelpunten.

Terugkoppeling

Na het onderzoek word je uitgenodigd voor een mondelinge terugkoppeling. Tijdens dit gesprek worden de resultaten besproken en tips en adviezen gegeven. Je krijgt hierin ook de ruimte om al jouw vragen te stellen. Naderhand wordt een rapport opgesteld waarin de besproken resultaten en adviezen uitgebreid worden beschreven. Dit rapport wordt naar jou toegestuurd. 

Een waardevolle investering

Investeren in zelfkennis en groei is een van de meest waardevolle stappen die je kunt zetten. 

De investering in een ontwikkelonderzoek bedraagt € 1.200,- excl. BTW.


Daarvoor krijg je:

  • een gedegen persoonlijkheidsonderzoek
  • een uitgebreid terugkoppel gesprek
  • een toepasbaar, concreet verslag met heldere adviezen

Betrouwbaarheid en kwaliteit staat bij Novendum hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met een wetenschappelijk onderbouwd diagnostisch instrument, welke zijn effectiviteit en onderscheidenheid al meer dan 30 jaar heeft bewezen. Lees meer over het onderzoek bij de veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen 


Alice van Engelen

Visie Novendum:

Zelfkennis is de fundering voor succes, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wanneer je jezelf goed kent, ben je in staat keuzes te maken die jou geluk brengen. Een gebrek aan zelfkennis kan echter leiden tot problemen, zoals het aannemen van een stressvolle baan die niet bij je past of het onderhouden van relaties die niet aan je verwachtingen voldoen. Het ontbreken van duidelijkheid over je waarden, krachten en prioriteiten kan resulteren in een gebrek aan zelfvertrouwen, uitstelgedrag en het missen van waardevolle kansen.

Bij Novendum staan jouw behoeften en ontwikkeling centraal. Wij bieden concrete vervolgstappen en duidelijke adviezen die jou helpen leiding over jouw leven te pakken en een succesvol leven te leven.


Lees meer over Novendum

Ben je klaar om jouw succes naar nieuwe hoogten te tillen?

Je hebt wat nodig is; wij helpen het beste in jezelf naar boven te halen.


Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Veelgestelde vragen door ondernemers

Is het ontwikkelonderzoek van Novendum betrouwbaar?

Novendum maakt gebruik van een ontwikkelonderzoek, welke 35 jaar geleden werd ontwikkeld werd door econoom Hans Blom in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam en Groningen.
Het onderzoek scoort hoog (tussen goed en excellent) op de Cronbach-alpha, wat in de academische wereld de maatstaf is voor de betrouwbaarheid van persoonlijkheidsonderzoeken.

Hoe onderscheid het ontwikkelonderzoek van Novendum zich van andere onderzoeken?

Het onderzoek van Novendum heeft een andere benadering en betere uitkomst dan andere vergelijkbare meetinstrumenten of talentonderzoeken op de markt.
Gangbare instrumenten zoals DISC en MBTI zijn gebaseerd op Carl Gustav Jung's archetypen. Een nadeel van deze basering is dat het geen rekening houdt met de mogelijkheid van verandering in gedrag over de tijd. Het onderzoek van Novendum meet het basisgedrag, de coping-strategieën en het daaropvolgende gedrag van een persoon. De dwarsverbanden tussen de onderzoeksresultaten zorgen voor een compleet en betrouwbaar beeld van de persoon.

Ik mag het ontwikkelonderzoek doen van mijn werkgever, maar zij wensen graag een factuur met specifieke informatie erop. Hoe regel ik dat?

Geen probleem! Stuur een mail naar info@novendum.nl Dan bespreken we samen welke informatie er op de factuur moet komen te staan en wordt er handmatig een factuur voor jou aangemaakt. Zodra er akkoord is vanuit jouw werkgever, kunnen we direct starten. De financiële afwikkeling wordt dan verder geregeld met jouw werkgever.

Zit er ook begeleiding of coaching bij het onderzoek?

Bij elk onderzoek hoort een uitgebreide terugkoppeling aan de kandidaat inclusief adviezen. Wil jij meer de diepte in gaan en aan jouw doelen werken samen met een coach? Kijk dan naar ons ontwikkeltraject.

Heb je andere vragen waar je nog geen antwoord op hebt kunnen vinden?

Mail jouw vraag naar info@novendum.nl, wij helpen je graag! Liever met elkaar kennismaken? Of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan