De sleutel tot een gezonde
en productieve werkomgeving

Ontwikkelonderzoek voor medewerkers

Als werkgever is het belangrijk om de ontwikkeling van je medewerkers te stimuleren. Een medewerker die zijn werkzaamheden met plezier en gemak uitvoert en ruimte krijgt om te groeien, is namelijk het meest effectief en minder kwetsbaar voor verzuim. Niet alleen zijn of haar leven wordt daardoor plezieriger, maar ook de gehele organisatie is erbij gebaat.

Wil je een nieuwe medewerker een goede start geven en hem of haar kansen bieden om te groeien? Of wil je weten of een huidige medewerker potentie heeft om door te groeien en wat daarvoor nodig is? Dan kan een ontwikkelonderzoek een uitstekend middel zijn om dit te ontdekken.


Voordelen van een ontwikkelonderzoek: 

  •  Inzicht of medewerker nog bij de ambities van de organisatie passen
  •  Inzicht in competenties en groeimogelijkheden van de medewerker
  •  Doelgerichter persoonlijkontwikkelingsbudget in kunnen zetten
  •  Inzicht in eventuele kwetsbaarheden voor verzuim
  •  Geeft een veeltal aan aanknopingspunten voor het houden van een voortgangsgesprek en het opbouwen van een vertrouwensrelatie
  •  Geeft een professionele uitstraling
  •  Beloning voor de medewerker
  •  De nieuwe generatie medewerkers vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Door middel van een ontwikkel onderzoek kun je jouw medewerkers binden en motiveren

null



Meer weten over het ontwikkel onderzoek?


Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.


info@novendum.nl



Gesprek inplannen

Over het ontwikkelonderzoek

Met behulp van een ontwikkelonderzoek kunnen we inzicht krijgen in de persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren en vaardigheden van een kandidaat. 
Hierbij onderzoeken we niet alleen welke kwaliteiten de deelnemer al bezit, maar ook het gedrag waarmee die al dan niet tot uiting komen en welke vaardigheden er nog ontwikkeld dienen te worden om professionele groei te realiseren.
De informatie die we middels het onderzoek verkrijgen maakt het tevens mogelijk om te beoordelen of aandachtspunten ontwikkelbaar zijn en wat er nodig is om deze ontwikkeling te stimuleren.

Wat kan je verwachten?

Intake

Bij het begin van een ontwikkelonderzoek staat een nauwkeurige intake altijd centraal. Tijdens deze intake bespreken we de reden voor het onderzoek, de vraagstelling en de context waarin het onderzoek zal plaatsvinden. Daarnaast bespreken we eventuele bijzonderheden met betrekking tot de functie en/of de kandidaat en specifieke wensen die er zijn voor het uitvoeren van het onderzoek.

Online vragenlijst

De kandidaat vult een online vragenlijst in van 750 vragen. Dit neemt zo'n 3 - 3,5 uur in beslag. De vragen kunnen op locatie of vanuit huis worden ingevuld. 

Analyse en rapportage

De uitkomsten van de vragenlijsten worden zorgvuldig geanalyseerd en gerapporteerd. Het resultaat is een concreet, uitgebreid en objectief rapport over iemands gedrag, persoonlijkheid, competenties, valkuilen en ontwikkelpunten.

Terugkoppeling kandidaat

Na het onderzoek wordt de kandidaat uitgenodigd voor een mondelinge terugkoppeling. Tijdens dit gesprek worden de resultaten besproken en tips en adviezen gegeven. Naderhand wordt een verslag opgesteld waarin de besproken resultaten en adviezen uitgebreid worden beschreven.

Akkoord van kandidaat

Het verslag wordt naar de kandidaat toegestuurd. De kandidaat bepaalt hierna of de resultaten gedeeld kunnen worden met de opdrachtgever.

Terugkoppeling opdrachtgever

Indien akkoord van de kandidaat wordt het verslag toegestuurd naar de opdrachtgever. Aansluitend wordt er eveneens een gesprek met de opdrachtgever gepland om de resultaten toe te lichten.

Een waardevolle investering

De investering in een ontwikkelonderzoek bedraagt € 1.500,- excl. BTW.


Daarvoor krijg je:

  • een gedegen persoonlijkheidsonderzoek
  • terugkoppel gesprekken met kandidaat en opdrachtgever
  • een toepasbaar, concreet verslag met heldere adviezen

Betrouwbaarheid en kwaliteit staat bij Novendum hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met een wetenschappelijk onderbouwd diagnostisch instrument, welke zijn effectiviteit en onderscheidenheid al meer dan 30 jaar heeft bewezen. Lees meer over het onderzoek bij de veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen 


Alice van Engelen

Visie Novendum:

Zelfkennis is de fundering voor succes, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wanneer je jezelf goed kent, ben je in staat keuzes te maken die jou geluk brengen. Een gebrek aan zelfkennis kan echter leiden tot problemen, zoals het aannemen van een stressvolle baan die niet bij je past of het onderhouden van relaties die niet aan je verwachtingen voldoen. Het ontbreken van duidelijkheid over je waarden, krachten en prioriteiten kan resulteren in een gebrek aan zelfvertrouwen, uitstelgedrag en het missen van waardevolle kansen.

Bij Novendum staan jouw behoeften en ontwikkeling centraal. Wij bieden concrete vervolgstappen en duidelijke adviezen die jou helpen leiding over jouw leven te pakken en een succesvol leven te leven.


Lees meer over Novendum

Op zoek naar een betrouwbaar en kwalitatief ontwikkelonderzoek?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Veelgestelde vragen door werkgevers, teamleiders en HR professionals

Is het ontwikkelonderzoek van Novendum betrouwbaar?

Novendum maakt gebruik van een ontwikkelonderzoek, welke 35 jaar geleden werd ontwikkeld werd door econoom Hans Blom in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam en Groningen.
Het onderzoek scoort hoog (tussen goed en excellent) op de Cronbach-alpha, wat in de academische wereld de maatstaf is voor de betrouwbaarheid van persoonlijkheidsonderzoeken.

Hoe onderscheid het ontwikkelonderzoek van Novendum zich van andere onderzoeken?

Het onderzoek van Novendum heeft een andere benadering en betere uitkomst dan andere vergelijkbare meetinstrumenten of talentonderzoeken op de markt.
Gangbare instrumenten zoals DISC en MBTI zijn gebaseerd op Carl Gustav Jung's archetypen. Een nadeel van deze basering is dat het geen rekening houdt met de mogelijkheid van verandering in gedrag over de tijd. Het onderzoek van Novendum meet het basisgedrag, de coping-strategieën en het daaropvolgende gedrag van een persoon. De dwarsverbanden tussen de onderzoeksresultaten zorgen voor een compleet en betrouwbaar beeld van de persoon.

Is een ontwikkelonderzoek bij Novendum ook inzetbaar voor teams?

Ja, mail hiervoor naar info@novendum.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Ik vind het lastig om voortgangsgesprekken te houden of een vertrouwensrelatie op te bouwen. Kan Novendum mij hierin handvatten geven?


Het resultatenrapport geeft een veeltal aan aanknopingspunten voor het houden van een voortgangsgesprek en het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Hierin word je tijdens het terugkoppelgesprek geadviseerd.

Is een ontwikkelonderzoek nog wel een goede investering nu werknemers zelden nog hun hele leven bij dezelfde organisatie werken?

Dit lijkt een legitieme vraag, maar misschien is een betere vraag om te stellen: "Waarom verlaten werknemers eigenlijk mijn organisatie?" Uit onderzoek van LinkedIn Learning blijkt dat 94% van de werknemers langer bij een organisatie zal blijven als deze meer investeert in hun carrière. Zorg er dus voor dat uw organisatie betere mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling dan elders. Een goed ontwikkelingsprogramma is misschien wel belangrijker dan ooit. Talent bestaat al binnen uw organisatie, het is aan u om ervoor te zorgen dat het tot uiting komt! Dit is van groot belang in een arbeidsmarkt waarin het werven, behouden en ontwikkelen van talent moeilijker is dan ooit tevoren.

Zit er ook begeleiding of coaching bij het onderzoek?

Bij elk onderzoek hoort een uitgebreide terugkoppeling aan de kandidaat inclusief adviezen. Wil je jouw werknemer ook bijhorende coaching aanbieden? Bekijk dan binnen ons aanbod naar het ontwikkeltraject.

Heb je andere vragen waar je nog geen antwoord op hebt kunnen vinden?


Mail jouw vraag naar info@novendum.nl, wij helpen je graag! Liever met elkaar kennismaken? Of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan