Over Novendum

3 Snelle fact's over Novendum

Dit is Alice van Engelen, de oprichter

Novendum is opgericht door coach/therapeute Alice van Engelen. Van 2015-2023 draaide zij een succesvolle praktijk waarin zij cliënten begeleidde met burn-out, depressie en spanningsklachten. Wil je meer weten over haar? Lees deze pagina of neem een kijkje op haar persoonlijke site

De naam Novendum

De naam Novendum is afgeleid van het woord Novum, wat ‘iets nieuws’ betekend. Door het aanleren van nieuwe vaardigheden, helpt Novendum jou het beste in jezelf naar boven te halen.

Nieuwsbrief of instagram volgen

Vind je het leuk om tips en inspiratie te ontvangen? Volg dan de Instagram pagina van Novendum of ontvang (max) 1x per maand een nieuwsbrief met waardevolle info.

null

Waarom kiezen voor Novendum?

  • Intensieve en persoonlijke coaching en training op gebied van persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling
  • 10+ jaar ervaring
  • Het beste van o.a. positieve psychologie, mindset training en mindfulness
  • Pragmatisch, vol tools, tips en inzichten
  • In een relaxte setting; online of ambulant bij jou thuis
  • Jouw leven wordt blijvend fijner, makkelijker en leuker!


null

3 vragen aan Alice

Waarom doe je dit werk?

“Na ernstig ziek te zijn geweest, gevolgd door een zware depressie besloot ik in 2009 het heft in eigen handen te nemen en mij zo veel mogelijk te verdiepen in hoe ik zelf een vitaal en gelukkig leven kon creëeren.

Ik las stapels boeken, keek documentaires en volgde opleidingen. Dat hielp! Mijn energie ging omhoog, ik voelde mij steeds beter, maar toch voelde ik mij niet helemaal tevreden… want waar ik aan de ene kant al mijn kennis stopte in het krijgen van een fit en vitaal leven, merkte ik dat er aan de andere kant steeds een beetje rust, energie en geluk bleef lekken.

De energie die ik had, gaf ik liever uit aan anderen dan aan mezelf. Ik was onzeker, had regelmatig negatieve gedachten en haalde eigenwaarde uit het pleasen van mensen. Zo vonden anderen mij vast aardig en werd ik geaccepteerd. Dit kostte mij enorm veel energie. 

Pas toen ik ECHT leerde kijken naar mijn patronen en waar deze vandaan kwamen, leerde ik mezelf lief te hebben. Mezelf op de eerste plaats te zetten en mijn patronen te doorbreken.

Ik heb gewerkt aan mijn zelfbeeld, negatieve overtuigingen en dynamieken tussen mezelf en anderen; zoals grenzen aangeven, aangeven waar ik behoefte aan heb en stoppen met iedereen willen helpen.

Dat aangaan is de beste keuze geweest die ik had kunnen maken. Ik leef nu op MIJN voorwaarden. De energie die ik heb kan ik nu gebruiken voor mijzelf, waar ik gelukkig van word. Ik kan anderen helpen vanuit energie die ik over heb. Dat maakt het leven zoveel leuker!


De les die ik hieruit leerde luidt als volgt: "Wil je een vrij, energiek en gelukkig leven leven, is het belangrijk om een gezonde relatie met jezelf en anderen te hebben".Dit houdt in dat je weet hoe je fysiek/mentaal het beste voor jezelf kunt zorgen, dat jij op jezelf vertrouwt, jezelf waardeert en respecteert. Maar bijvoorbeeld ook weet hoe jij je grenzen en verlangens naar een ander uit kan spreken, dat je weet wat andere mensen bij jou triggeren en hoe je hiermee om kan gaan en ook weet hoe jij opbouwende relaties kan vormen

Helaas zag ik dat ook veel mensen om mij heen hiermee struggelen. Daar wilde (en wil) ik graag verandering in brengen!

Wat maakt jou geschikt als trainer/coach?

“Ik leer zelf het beste van mensen die iets hebben bereikt wat ik ook wil bereiken: dan krijg je écht de praktische tips en stappen. Dat is hoe ik jou ook kan helpen: jou leren waar ik goed in ben. Ik heb ruim 10 jaar werk ervaring als coach/therapeut. Van 2015-2023 heb ik een eigen praktijk gedraaid waarin ik cliënten hielp met burn-out, depressie en spanningsklachten. Ik ben analytisch, lees tussen de regels door, kom snel tot de kern en accepteer iedereen voor wie hij/zij is. Uiteraard heb ik ook verschillende opleidingen gevolgd om jou professioneel te kunnen begeleiden en tracht ik mijn kennis altijd naar een hoger niveau te brengen.”

Waarom heb je gekozen voor het geven van een training of een traject?

“In de zorg zijn we gewend aan het aanbod van losse consulten. Je betaald de coach/therapeut, praat een uurtje en krijgt (meestal) tips en tricks mee om thuis aan de slag te kunnen. Mijn persoonlijke en professionele ervaring leert dat dit vaak niet voldoende resultaat geeft. We leven in een tijd waarin we graag zelf dingen willen leren en doen. Er zijn niet voor niets zoveel zelfhulpboeken geschreven. Al sta ik enorm achter deze boeken en denk ik dat het nooit verkeerd is jezelf te willen ontwikkelen, schuilt daar ook een gevaar in. De honger naar het willen veranderen stopt namelijk al snel wanneer je het gevoel hebt voldoende te weten om zelfstandig verder te kunnen. Je voelt dan namelijk een vorm van controle die rust geeft. Maar hoe lang duurt het dan voor dit geleerde weg zakt en jij jezelf weer tegen komt? Herkenbaar?

Ik wil dat graag anders zien. Ik wil dat jij alle kennis hebt om zelfstandig verder te kunnen. Dat je jezelf in de toekomst kunt coachen zonder weer naar een therapeut te moeten (uitzonderingen daar gelaten). Het liefst zou ik willen dat jij het geleerde zo leeft, dat je je kennis kunt delen met vrienden, familie en collega’s en zo elkaar kunt helpen. Mijn ervaring in de praktijk is dat dit resultaat het best te behalen valt door het volgen van een training en/of coachtraject waarin je stap voor stap alle tools leert die je nodig hebt om een fijn en gelukkig leven te leven."

null

Wie ben jij?

Wat is jouw verhaal? Welke uitdagingen kom jij tegen? Wat zou jij graag willen bereiken?


Klik op de onderstaande knop om vrijblijvend kennis te maken!